Τραμπ: Νέο οργισμένο τιτίβισμα κατά της Fed

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 18:43
UPD:18:46
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Και νέα επίθεση κατά της Federal Reserve, που άρχισε σήμερα την διήμερη συνεδρίασή της, εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του λογαριασμού στο Twitter. Τι και εάν οι πληροφορίες θέλουν την κεντρική τράπεζα να μειώνει αύριο, για τρίτη φορά φέτος, το βασικό επιτόκιο δανεισμού. Ο Aμερικανός πρόεδρος δεν είναι ικανοποιημένος. 

«Η Fed δεν έχει ιδέα! Έχουμε απεριόριστες δυνατότητες, που τις κρατάει μόνο η Federal Reserve», έγραψε χαρακτηριστικά και όλοι περιμένουν τώρα το επόμενο τιτίβισμά του μετά την αυριανή απόφαση του Τζερόμ Πάουελ. 

Σε αντίθεση με το σύνολο σχεδόν των προκατόχων του, που απέφευγαν να σχολιάζουν τις αποφάσεις της ανεξάρτητης αρχής, η οποία είναι υπεύθυνη για την νομισματική πολιτική, ο Τραμπ δεν χάνει ευκαιρία να ασκεί κριτική και να πιέζει για επιθετικές μειώσεις επιτοκίων. Μάλιστα έχει πει στο παρελθόν πως θα προτιμούσε στο τιμόνι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας... έναν Ντράγκι. 

Εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για νέα μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες, τότε αυτό αύριο θα μειωθεί στο 1,5%-1,75%. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα