Η αισιοδοξία φέρνει... sell off των ομολόγων

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 09:57
UPD:10:35
REUTERS/LUCAS JACKSON

 

Ένα sell off των ομολόγων βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές ξαφνικά... αισιοδοξούν. Οι πληροφορίες θέλουν ΗΠΑ και Κίνα να είναι πιο κοντά σε μία επιμέρους έστω συμφωνία, που θα σημάνει τον τερματισμό του μεταξύ τους εμπορικού πολέμου και οι εξελίξεις στο Brexit, μέσα από αλλεπάλληλες αναβολές και μάχες στη Βουλή των Κοινοτήτων,  φαίνεται να απομακρύνουν τον κίνδυνο του no deal. 

Υπό τις συνθήκες αυτές η ανάγκη των επενδυτών να στραφούν στην ασφάλεια του κρατικού χρέους περιορίζεται. Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς έχει σκαρφαλώσει στο -0,32%, τα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ η απόδοση του 30ετους είναι σε σταθερό έδαφος και ενισχυμένη κατά περισσότερο από πέντε μονάδες βάσης σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή, στο 0,18%. 

H απόδοση του ελληνικού δεκαετούς βρίσκει στήριγμα στην αναβάθμιση του S&P και το «ναι» του ESM και έτσι διαμορφώνεται στο 1,22%, πολύ κοντά στο ιστορικό ναδίρ. Οι αποδόσεις των περισσότερων ομολόγων του ευρώ ακολουθούν από χθες την ανιούσα με αύξηση έως και 5 μονάδων βάσης. 

Εκτός ευρώ, το ιαπωνικό δεκαετές- από τα πλέον ασφαλή καταφύγια- βλέπει τη δική του απόδοση να ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του έτους, μετά και το χθεσινοβραδινό νέο ρεκόρ των αμερικανικών μετοχών στη Wall Street. Άλμα εννέα μονάδων βάσης και για τα ομόλογα της Αυστραλίας.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα