Air France - KLM: Τα σχέδιά της για το management της Alitalia

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2007 10:55
UPD:10:57

ΩΣ ξεχωριστή εταιρεία, η διοίκηση της οποίας θα ελέγχεται από ένα συμβούλιο διαχειριστών, σκοπεύει να διατηρήσει η Air France – KLM την Alitalia – εφόσον την αποκτήσει – σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Il Sole 24 Ore, το οποίο επικαλείται τις λεπτομέρειες της προσφοράς του ομίλου για τον ιταλικό αερομεταφορέα.

Τη στιγμή που εργατικά συνδικάτα και μέρος του πολιτικού κόσμου στην Ιταλία ετοιμάζει διαμαρτυρίες, επιδιώκοντας να αποτρέψει την πώληση του κρατικού μεριδίου της Alitalia, ο διευθύνων σύμβουλος της Air France – KLM, Ζαν – Συρίλ Σπινέτα, αναμένεται να ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη αποκλειστικές συνομιλίες με την κυβέρνηση της χώρας, οι οποίες θα διαρκέσουν οκτώ εβδομάδες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε περίπτωση που ο γαλλο-ολλανδικός αερομεταφορέας αποκτήσει την Alialia, σχεδιάζει να διατηρήσει τα κεντρικά της γραφεία στη Ρώμη και να δώσει το 51% των δικαιωμάτων ψήφου σε τρεις διαχειριστές. Ο ένας θα τοποθετηθεί από τον ίδιο, ο άλλος από την ιταλική κυβέρνηση και ο τρίτος και από τους δύο.

Ο εκπρόσωπος της Alitalia δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει το ανωτέρω δημοσίευμα.

Η προσφορά της Air France αποτιμά την αξία της Alitalia στα 0,35 ευρώ ανά μετοχή. Βάσει αυτής, το ιταλικό κράτος θα διατηρήσει στη νέα εταιρεία μερίδιο 3%, ενώ η γαλλική κυβέρνηση θα αποκτήσει το 17,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα