MIG: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της RKB στη Σερβία

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2007 11:44
UPD:11:45

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η εξαγορά της μεγαλύτερης αλυσίδας ακινήτων εμπορικών καταστημάτων στη Σερβία, της JSC Robne Kuce Beograd (RKB) από τη Marfin Investment Group (MIG) και την Verano Motors d.o.o.(Verano).

Ως αποτέλεσμα της συναλλαγής η MIG απέκτησε τώρα συμμετοχή κατά 66,67% στην RKB, πράξη που υπόκεινται στην έγκριση των τοπικών εποπτικών αρχών Ανταγωνισμού.

H συμμετοχή της MIG προήλθε εν μέρει από κεφάλαια αντληθέντα κατά την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τις προσεχείς ημέρες θα υποβληθούν τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία στοιχεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως είχε ανακοινωθεί στις 29 Οκτωβρίου 2007, η Verano κέρδισε, με την υποβολή προσφοράς ευρώ 360 εκατ, την δημόσια δημοπρασία για την πώληση της RKB η οποία είχε πραγματοποιηθεί από τον Οργανισμό Ιδιωτικοποιήσεων της Σερβίας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της MIG, η RKB είναι ιστορικά η κύρια αλυσίδα ακινήτων εμπορικών καταστημάτων στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Διαθέτει αξιόλογο χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε ελκυστικές και κεντρικές τοποθεσίες στις μεγαλύτερες πόλεις της Σερβίας και του Μαυροβουνίου συνολικής επιφανείας 232.000 τ.μ.. Σ' αυτά περιλαμβάνονται:- 32 εμπορικά κέντρα από τα οποία τα 9 στο Βελιγράδι- 3 εμπορικά κέντρα και αποθηκευτικοί χώροι στο Μαυροβούνιο- Αποθηκευτικό κέντρο και ακίνητο με γραφεία στο Βελιγράδι

Η εξαγορά της RKB αποτελεί την μεγαλύτερη συναλλαγή στον τομέα των ακινήτων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την μεγαλύτερη εξαγορά επιχείρησης στη Σερβία το 2007, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΜIG.

Δηλώσεις

Σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της συναλλαγής ο Διευθύνων Σύμβουλος της MIG Ντένις Μαλαματίνας έκανε την ακόλουθη δήλωση:"Η συμμετοχή μας στην RKB αποτελεί την πρώτη επένδυσή μας στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και την έναρξη αποδοτικής όπως πιστεύουμε συνεργασίας με την Verano, που είναι ένας από τους μεγάλους ομίλους της Σερβίας, με γνώση της αγοράς. Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας της MIG στην εκτέλεση πολύπλοκων συναλλαγών στην περιοχή, με τη γνώση της Verano στην ανάπτυξη ακινήτων εξασφαλίζει την ανάδειξη σημαντικών κρυφών υπεραξιών της RKB προς όφελος των μετόχων μας."

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Verano Radomir Zivanic έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της RKB, εταιρείας με ιστορική σημασία για τον λαό της Σερβίας. Η ελκυστικότητα των ακινήτων καθιστά το χαρτοφυλάκιο αυτό μοναδικό και είναι αδύνατον να υποκατασταθεί. Η μακρόχρονη εμπειρία της Verano στην ανάπτυξη και διαχείριση εμπορικών ακινήτων, μας δίνει την άνεση ότι θα είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε τις πραγματικές αξίες της RKB πολύ γρήγορα. Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι από τον συνεταιρισμό με την MIG, την μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία συμμετοχών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και προσβλέπουμε σε επιτυχημένη συνεργασία στα χρόνια που έρχονται".



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα