Ασταμάτητα τα ελληνικά ομόλογα με το βλέμμα στον S&P

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 15:11
UPD:15:18
REUTERS/LUCAS JACKSON

Δεν έχει τέλος το ράλι των ελληνικών ομολόγων, με τις τιμές τους να ακολουθούν σταθερά την ανιούσα και τις αποδόσεις να υποχωρούν σε επίπεδα, που ελάχιστοι θα μπορούσαν να φανταστούν πριν από λίγους μήνες. 

Σήμερα η απόδοση του δεκαετούς υποχώρησε έως και το 1,248% με πτώση σχεδόν 4 μονάδων βάσης ή 1,6% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Καταρρίπτεται έτσι το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό του 1,27%. Το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού έχει επίσης συρρικνωθεί σε επίπεδα, που είχαμε να δούμε εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία. 

Το νέο ρεκό έρχεται μία ημέρα πριν δώσει την ετυμηγορία του για το ελληνικό αξιόχρεο ο οίκος S&P. Aν και είναι από τους πλέουν αυστηρούς, κρατώντας την χώρα τέσσερις κλίμακες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα υπάρχουν συγκρατημένες ελπίδες για μία ευχάριστη έκπληξη.

Πρόσφατα ο μικρότερος οίκος Scope Ratings προέβη σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, διατηρώντας μάλιστα την προοπτική θετική, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να ακολουθήσει και νέα αναβάθμιση. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα