Νευρικές εναλλαγές προσήμων στα χρηματιστήρια

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 13:55
UPD:14:02
EPA/FRANK RUMPENHORST

Νευρικές εναλλαγές συναισθημάτων και προσήμων έχουμε σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, καθώς οι επενδυτές έχουν να αντιμετωπίσουν την επίμονη αβεβαιότητα για το Brexit, τις σινο-αμερικανικές διαπραγματεύσεις στο εμπορικό πεδίο αλλά και μία μικτή εικόνα στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στις 13:45 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει οριακή άνοδο  0,05%, ενώ ενδοσυνεδριακά έχει κινηθεί από -0,3% έως +0,3%. Στο Λονδίνο επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τις εξελίξεις, αφού ανεξάρτητα από το εάν θα πετύχει το στόχο του ο Μπόρις Τζόνσον να περάσει άμεσα την συμφωνία αποχώρησης, το ενδεχόμενο ενός no deal φαίνεται να συγκεντρώνει πια ελάχιστες πιθανότητες. Ο FTSE 100 ενισχύεται 0,4%, ενώ νωρίτερα ήταν στο κόκκινο. 

Σε θετικό έδαφος με άνοδο μόλις 0,2% έχει γυρίσει και ο Dax, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 μένει εν πολλοίς αμετάβλητος, αμφιταλαντευόμενος ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες. Πτώση 0,2% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών η εικόνα είναι παρόμοια. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται μόλις 0,14% στις 868,4 μονάδες με την αξία των συναλλαγών κοντά στα 26 εκατ. ευρώ. Οι εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν, με τον δείκτη τους στο +1,4%. 

Σε επίπεδο κλάδων σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει αυτός των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, που ενισχύεται 1,14%, ενώ στο +0,9% είναι και ο τραπεζικός δείκτης. Το τελευταίο τρίμηνο οι τράπεζες έχουν ενισχυθεί 11%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα