Υποχώρησε το ρεάλ έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ

Μετά τη λήξη των περιορισμών της αγοράς του αμερικανικού νομίσματος
Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2006 09:38

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το νόμισμα της Βραζιλίας, ρεάλ, μετά την άρση των περιορισμών που είχε θέσει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας για τις αγορές δολαρίων, καθιστώντας πιο εύκολο για τους οικονομικούς οργανισμούς της χώρας, να αυξήσουν τα στοιχήματά τους, ότι το ρεάλ θα υποχωρήσει έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.

Η κίνηση θα επιτρέψει στις τράπεζες να αυξήσουν τις αγορές τους σε ξένο νόμισμα, πλέον του ορίου των 6 εκατ. δολαρίων. Το τέλος των ελέγχων στις μακροπρόθεσμες αγορές δολαρίων, είναι μερικές από τις κινήσεις της κυβέρνησης που βοήθησαν στην υποχώρηση του πρόσφατου ράλι του νομίσματος. Υποστηρίζουν οικονομικοί αναλυτές.

Το ρεάλ υποχώρησε 0,1%, στα 2,3383 έναντι του δολαρίου στις 2:37' μ.μ. ώρα Ν. Υόρκης, από 2,3355 έναντι του δολαρίου, αργά στις 30 Δεκεμβρίου και προηγούμενη υποχώρησή του έως και 0,2%. Το ρεάλ το 2005 ισχυροποιήθηκε 13,7% και είχε τις καλύτερες επιδόσεις έναντι του δολαρίου μεταξύ των 16 κυριοτέρων νομισμάτων. Το ρεάλ, εκτός Βραζιλίας, διαπραγματεύθηκε στις 30 Δεκεμβρίου, καθώς οι αγορές στη χώρα ήταν κλειστές.

Στις 4 μ.μ. στο Σάο Πάολο, όπου το μεγαλύτερο μέρος των διαπραγματεύσεων έχει ολοκληρωθεί στη Βραζιλία, το ρεάλ βρισκόταν στα 2,3370 έναντι του δολαρίου, έναντι 2,3220 δολ. που ήταν κατά την ίδια στις 29 Δεκεμβρίου, την τελευταία ημέρα της διαπραγμάτευσης στη Βραζιλία, πριν τον ερχομό του Νέου Ετους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα