Άνοδος στα χρηματιστήρια με το βλέμμα στο Λονδίνο

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 13:44
UPD:13:47
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ελαφρά ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα τόσο στο Χρηματιστήριο Αθηνών όσο και στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών. Στην Αθήνα η αγορά βρίσκεται εν αναμονή της ετυμηγορίας του S&P, που θα έρθει στα τέλη της εβδομάδας, μετά και το θετικό σήμα της αναβάθμισης από τον Scope Ratings. Η υπόλοιπη Ευρώπη έχει στραμμένο το βλέμμα στο Λονδίνο, όπου το τοπίο παραμένει θολό μετά και την ήττα του Τζόνσον στη Βουλή το Σάββατο, με το σενάριο του no deal Βrexit να έχει ωστόσο αποδυναμωθεί αισθητά. 

Ο Γ.Δ. στο Χ.Α. παρουσιάζει άνοδο 0,2% στις 863,9 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να κινείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα των 17,2 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης είναι στο 1,36%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται περίπου 0,9%. 

Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 0,5%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι μεν σε θετικό έδαφος, αλλά με τους επενδυτές να αποφεύγουν τις μεγάλες κινήσεις τα κέρδη δεν υπερβαίνουν το 0,2%. Ανάλογο είναι το σκηνικό για τον CAC 40 στο Παρίσι. Πιο δυναμικά το «παρών» δίνουν οι αγοραστές στη Φραγκφούρτη με τον DAX στο +0,8%. 

Δεν είναι βεβαίως μόνο οι εξελίξεις στο Brexit που επηρεάζουν τους επενδυτές. Τα εταιρικά αποτελέσματα είναι καθοριστικός παράγοντας για την πορεία των μετοχών. Σύμφωνα με την Refinitiv οι μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που φιγουράρουν στον Stoxx 600 αναμένεται να εμφανίσουν πτώση 3,7% στα κέρδη τρίτου τριμήνου. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα