Σερβία - Ένταλμα σύλληψης κατά του εκτελεστικού διευθυντή της Mobtel

Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2006 12:49

Ένταλμα σύλληψης κατά του εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Mobtel, Πάτρικ Χάρπουρ, εξέδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας-Μαυροβουνίου.

Ο Πάτρικ Χάρπουρ θεωρείται υπεύθυνος για την υπογραφή της παράνομης, όπως υποστηρίζει η σερβική κυβέρνηση, σύμβασης με την εταιρεία Mobikos, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Εκρέμ Λούκα από το Κόσοβο, γεγονός που οδήγησε προ ημερών στην απόφαση της σερβικής κυβέρνησης να αφαιρέσει από τη Mobtel την άδεια παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται όταν υπεγράφη η σύμβαση, ο Μπόγκολιουμπ Κάριτς, πρόεδρος του Κινήματος Δύναμη της Σερβίας ήταν ο ιδιοκτήτης της Mobtel. Η εταιρεία πουλήθηκε αργότερα στην αυστριακή εταιρεία Slaf.

Ο Χάρπουρ δεν προσήλθε στην αστυνομία προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση κι έτσι αποφασίστηκε η έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του.

Εάν βρίσκεται στη σερβική επικράτεια, ο Χάρπουρ θα βρεθεί και θα τεθεί υπό κράτηση προκειμένου να μπορέσει η αστυνομία να τον ανακρίνει για τη συμφωνία με τη Mobikos, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών.

¶μεση ήταν η αντίδραση του ίδιου του Χάρπουρ, ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος από την είδηση του εναντίον του εντάλματος σύλληψης και υποστήριξε ότι ποτέ δεν του ζητήθηκε επίσημα να προσέλθει σε ανάκριση. Σημείωσε επίσης πως οι ισχυρισμοί της σερβικής κυβέρνησης περί «παράνομης σύμβασης» είναι «ακόμη μια προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης στη Σερβία».

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα