Ράλι «ανακούφισης» για την τουρκική λίρα

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 18:59
UPD:19:08
REUTERS/KHALIL ASHAWI

Σε υψηλά δύο εβδομάδων αναρριχήθηκε η τουρκική λίρα μετά τη συμφωνία Ουάσιγκτον - Άγκυρας για προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Συρία και την μη επιβολή περαιτέρω κυρώσεων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία.

Το τουρκικό νόμισμα κέρδισε πάνω από το 1%, διαγράφοντας τις απώλειες που τροφοδοτήθηκαν τις τελευταίες μέρες λόγω των απειλών του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα «εξαφανίσει» την οικονομίας της γειτονικής χώρας.

Ειδικότερα, η λίρα κινείτο 0,9% υψηλότερα, στις 5,7821 λίρες ανά δολάριο. Παράλληλα, ο βασικός δείκτης του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης σημείωνε άνοδο 4%, με οδηγό τη μεγαλύτερη εισηγμένη τουρκική τράπεζα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο που έχει σημειωθεί εδώ και πάνω από έξι μήνες.

Η απόδοση των πενταετών κρατικών ομολόγων υποχώρησε περισσότερο από 160 μονάδες βάσης, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή της Global Securities στην Κωνσταντινούπολη «η συμφωνία εκεχειρίας, έστω και προσωρινή, προκάλεσε αισιοδοξία στους επενδυτές ότι ο κίνδυνος κυρώσεων έχει μειωθεί σημαντικά. Η διάθεση είναι γενικά πιο θετική».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα