Η ERMA FIRST επενδύει στην τεχνολογία Cyberspace της METIS

Η στρατηγική συμμαχία ενισχύει την ικανότητα παροχής λύσεων για «πιο έξυπνη, ασφαλέστερη, πιο πράσινη και αποτελεσματικότερη ναυτιλία»
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 14:34
UPD:18:29
ERMA FIRST S.A.

ERMA FIRST

Στην Erma First πέρασε ο μετοχικός έλεγχος της METIS Cyberspace Technology, η οποία ανήκε προηγουμένως στην Germanos - μέλος του Olympia Group.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Erma, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή περιβαλλοντικού εξοπλισμού για πλοία, προχώρησε στην εξαγορά μεριδίων που της δίνουν τον έλεγχο της METIS η οποία εξειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου οι δύο εταιρείες να επιταχύνουν την ανάπτυξη πράσινων ψηφιακών λύσεων για να εξασφαλίσουν ότι παραμένουν ανταγωνιστικές.

Η πλατφόρμα της METIS χρησιμοποιεί Virtual Personal Assistants που βασίζονται σε Clouds που εργάζονται ασταμάτητα για την παροχή πληροφοριών, διάγνωσης και πρόβλεψης στο προσωπικό της εταιρείας μέσω ενός χρηστικού περιβάλλοντος χρήστη που επικεντρώνεται στις απαιτήσεις των ναυτιλιακών εταιρειών. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση η «ομάδα» της METIS θα παραμείνει η ίδια.

Από την πλευρά της, η ERMA, που προήλθε από τον όμιλο της Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος είναι μια εταιρεία κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού, γνωστή στον κλάδο της ναυτιλίας, για το σύστημα επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος που ήταν το πρώτο του είδους που εγκρίθηκε από την Αμερικανική Ακτοφυλακή.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την METIS. Είμαστε θαυμαστές της εταιρείας από την ίδρυσή της», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ERMA FIRST Κωνσταντίνος Σταμπεδάκης και πρόσθεσε: «Το όραμά μας για την METIS είναι να επιτρέψουμε στην ομάδα της να συνεχίσει να κάνει ό,τι κάνει τόσο καλά και να ενισχύσει την ικανότητα της εταιρείας να παρέχει λύσεις για πιο έξυπνες, ασφαλέστερες, πιο πράσινες και αποτελεσματικότερες λύσεις για τη ναυτιλιακή βιομηχανία».

«Μαζί, θα παράγουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, επεκτείνοντας την κάλυψη της λειτουργίας του πλοίου προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Η METIS προσφέρει ήδη ένα μοναδικό προϊόν αλλά διαθέτει επίσης  απεριόριστες δυνατότητες που υπερβαίνουν την παρακολούθηση της απόδοσης των πλοίων», δήλωσε η Ελένη Πολυχρονοπούλου, αντιπρόεδρος της Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα