Έκπτωση στον κοινοτικό προϋπολογισμό θέλει η Γερμανία μετά το Brexit

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 11:42
UPD:11:50
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Ενώ ακόμη δεν έχει γίνει σαφές το πότε και πώς ακριβώς θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. η Βρετανία, γίνεται σαφές πως οι προκλήσεις για τους 27 θα είναι πολλές και σημαντικές και μετά το Brexit. Mεταξύ αυτών και μία συμφωνία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό, για τον οποίο οι συσχετισμοί πια αλλάζουν. 

Μιλώντας ενώπιον των Γερμανών βουλευτών, πριν αποχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συζητήσει μία πιθανή «έκπτωση» για τη Γερμανία στις διαπραγματεύσεις για τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Και τούτο γιατί το Βερολίνο φοβάται πως η επιβάρυνση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία θα είναι «δυσανάλογα μεγάλη» δεδομένων των σχεδίων για αύξηση του προϋπολογισμού, αλλά και της βρετανικής εξόδου. 

Η αύξηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε. στο 1% του ΑΕΠ χωρίς συμβολή της Βρετανίας στο μέλλον δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, προειδοποίησε η Μέρκελ. «Πρέπει να έχουμε μία συζήτηση για τη δίκαιη κατανομή των βαρών και για μία έκπτωση για τη Γερμανία» κατέληξε. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα