UBS: 1,8 τρισ. δρχ. στο ΧΑΑ μετά την αναβάθμιση

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2001 19:12

Περίπου 1,8 τρισ. δρχ. (4,8 δισ. δολ.) αναμένεται να εισρεύσουν από ξένους θεσμικούς επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών μετά την αναβάθμισή του (στις 31 Μαϊου) από αναδυόμενη σε ώριμη αγορά, εκτιμά σε έκθεσή της η επενδυτική τράπεζα UBS Warburg.

Σύμφωνα με την UBS Warburg, οι εισροές κεφαλαίων από τα «παθητικά» ξένα κεφάλαια (funds) που επενδύουν σε ώριμες αγορές θα φθάσουν τα 1,3 δισ. δολ., ενώ οι διαχειριστές ενεργών κεφαλαίων θα επενδύσουν στο ΧΑΑ κεφάλαια 5,7 δισ. δολ. περίπου (δηλαδή συνολικά 7 δισ.δολ).

Προκειμένου να καταλήξει στην συνολική αποτίμηση των καθαρών εισροών των 4,8 δισ. δολ., η UBS Warburg αφαιρεί εκροές 2,2 δισ. δολ., τα οποία εκτιμά ότι επενδύουν οι ξένοι θεσμικοί στο ΧΑΑ μέσω του δείκτη MSCI EMF των αναδυόμενων αγορών και τα οποία θα «αποχωρήσουν» από το ΧΑΑ μετά την αναβάθμισή του.

Οι εκτιμήσεις της UBS Warburg βασίζονται στο ότι το νέο βάρος της Ελλάδας στους δείκτες των ώριμων αγορών της MSCI θα είναι 0,50% στον MSCI Europe, 0,35% στον MSCI EAFE και 0,17% στον MSCI World.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα