Το 2008 θα είναι έτοιμο το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας

Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2006 18:51

Το καλοκαίρι του 2008 θα είναι έτοιμο το νέο Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας (ΒΙΟ.ΠΑ.) για να υποδεχθεί τους πρώτους επιχειρηματίες που θα επιλέξουν να μετεγκαταστήσουν τις επιχειρήσεις τους στη συγκεκριμένη περιοχή, αξιοποιώντας τις υποδομές που θα δημιουργηθούν.

Η σχετική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, που υπογράφτηκε λίγο πριν από τις γιορτές, ανοίγει τον δρόμο για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου, που αποτελεί πάγιο αίτημα πολλών επαγγελματιών και βιοτεχνών του νομού Καβάλας, με το ποσό των 1.770.351 ευρώ, εκ των οποίων ποσοστό 50% αποτελεί το ποσοστό επιχορήγησης.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, προβλέπεται η χρηματοδότηση των μελετών των έργων υποδομής, της κατασκευής του δικτύου οδοποιίας, του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων, των αγωγών προσαγωγής στη μονάδα αποβλήτων, του δικτύου ύδρευσης και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Επίσης, προβλέπεται η χρηματοδότηση των δικτύων ηλεκτροδότησης, ηλεκτροφωτισμού, τηλεπικοινωνιών και φυσικού αερίου, της κατασκευής του κτιρίου διοίκησης και των λοιπών υποδομών.

Η πρώτη φάση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα δεκαοκτώ μηνών από την απόφαση υπαγωγής του έργου στο άρθρο 17 του Ν. 2545. Η δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα εικοσιτεσσάρων μηνών, ενώ η τρίτη σε χρονικό διάστημα τριάντα μηνών από την υπαγωγή στον παραπάνω νόμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα