Microsoft: Ο Bill Gates παρουσιάζει το νέο λογισμικό για φωτογραφίες

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2006 08:06

ΤΑ νέα χαρακτηριστικά τη επόμενης έκδοσης του λογισμικού των Windows, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Microsoft Corp., Bill Gates, ενισχυμένα σε θέματα εύρεσης ψηφιακών φωτογραφιών, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες από την Google Inc.

Tα Windows Vista φτιαγμένα σε μια μηχανή εύρεσης για τον καθαρισμό στο Web και το αρχείο των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών θα έχουν μια εφαρμογή για την οργάνωση και την παρουσίαση εικόνων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Bill Cox. Ο Gates θα παρουσιάσει τα νέα χαρακτηριστικά σε ομιλία του στο Show των ηλεκτρονικών για καταναλωτές, απόψε στο Λας Βέγκας, είπε ο Cox.

Τα χαρακτηριστικά ενδέχεται να αυξήσουν τις προσπάθειες της Microsoft, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λογισμικού στον κόσμο, να αμυνθεί της Google. Η Microsoft, εμφάνισε τη χαμηλότερη παρά ποτέ ανάπτυξη των πωλήσεων την προηγούμενη οικονομική χρήση, κατά ένα μέρος και επειδή τα Windows για τους Η/Υ, που αποτελούν πλέον του 30% των εσόδων της, δεν αναβαθμίστηκαν σε μεγάλο μέρος για πέντε χρόνια.

Η ομιλία του Gates σηματοδοτεί ένα νέο ανταγωνισμό μεταξύ της Microsoft και της Adobe Systems Inc. και νέα ώθηση στον τομέα της μουσικής. Ο Gates, 50 ετών, θα ανακοινώσει τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Toshiba Corp., που θα κατασκευάσει φορητές συσκευές βίντεο και μουσικής που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα των Windows.

Θα μιλήσει για ένα νέο λογισμικό που θα καταγράφει ζωντανά το πρόγραμμα της τηλεόρασης και θα μεταφέρει τη μουσική και τα βίντεο στα σπίτι. Αυτό, θα επιτρέψει στους καταναλωτές να συνδέσουν τις υψηλής πιστότητας τηλεοράσεις τους, χωρίς άλλη συσκευή.

Τα Vista, που έχουν ήδη καθυστερήσει δύο χρόνια, θα αποτελέσουν σημαντικό μέρος των προσπαθειών της Microsoft να αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο στη διαφημιστική αγορά του Internet, ύψους 16,6 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία δημιουργεί μία νέα γραμμή εκδόσεων για συσκευές που έχουν πιο κοντινή σύνδεση στο Web.

Tο λογισμικό που λέγεται Photo Gallery, θα επιτρέπει στους χρήστες να οργανώνουν και να διαχειρίζονται τις φωτογραφίες, αλλάζοντας το μέγεθός τους, αλλά και να αφαιρούν το «κόκκινο μάτι» από αυτές. Η εξέλιξη αυτή θα αυξήσει τον ανταγωνισμό για το Picasa της Google και την έκδοση της ναυαρχίδας Adobe Photoshop Album.

To Vista, που θα διατεθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2006, θα έχει μία νέα έκδοση των Windows Media Player για την παρακολούθηση βίντεο, αλλά και το άκουσμα μουσικής, καθώς και νέο Internet Explorer Web browser.

Επίσης το νέο λογισμικό περιλαμβάνει εργαλεία για την προστασία του χρήστη από ιούς, καθώς και εργαλεία που θα επιτρέπουν στους γονείς να ελέγχουν τι κάνουν τα παιδιά τους όταν μπαίνουν στο Internet. Επίσης ο Gates θα παρουσιάσει τη νέα έκδοση του ηλικίας 25 ετών Microsoft Flight Simulator (προσομοιωτή πτήσεων), ένα παιχνίδι που αξιολογεί σημαντικά τα βελτιωμένα γραφικά του Vista.

Οι μετοχές της Μicrosoft, οι οποίες υποχώρησαν πέρυσι 2,1%, σημείωναν σήμερα άνοδο 13 σεντς, φθάνοντας στα 26,97 δολ. η μία στο Nasdaq.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα