Αγορές: Εναλλαγές αισθημάτων και προσήμων στη σκιά του Brexit

Άνοδος για το Χ.Α. - Σε υψηλά 15 μηνών οι ιταλικές μετοχές
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 13:38
UPD:16:40
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Κατεύθυνση εξακολουθούν να αναζητούν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στις 13:20 ώρα Ελλάδος, αφού οι επενδυτές προσπαθούν να ζυγίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit.

Αρχικά καθώς δεν επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες ότι η συμφωνία θα έκλεινε έως τα ξημερώματα της Τετάρτης επικράτησαν πιέσεις, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να απομακρύνεται από τα υψηλά ενάμιση έτους στα οποία είχε σκαρφαλώσει την Τρίτη και τον FTSE 100 στο Λονδίνο να υποχωρεί έως και 1%, μετά το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης. Στο κόκκινο παρέμεναν για αρκετή ώρα επίσης ο γερμανικός DAX, o γαλλικός CAC 40 και ο ιταλικός FTSE MIB, ωστόσο λίγο μετά τη 13:00 γύρισαν σε θετικό έδαφος. 

EURONEWS

Αυτή την ώρα ο FTSE 100 αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε οριακές απώλειες και κέρδη, όπως και ο CAC 40 στο Παρίσι. Ο DAX στη Φραγκφούρτη και ο FTSE MIB στο Μιλάνο είναι στο +0,3%, με τον τελευταίο να σκαρφαλώνει έτσι σε νέα υψηλά 15 μηνών. Στην Αθήνα ο Γ.Δ. ενισχύεται 0,14% στις 859,14 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 22,5 εκατ. ευρώ. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παραμένει έτσι εν πολλοίς αμετάβλητος. Οι επενδυτές στρέφονται σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και βιομηχανία τροφίμων, ενώ οι κλάδοι πρώτων υλών, χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και εμπορίου παρουσιάζουν απώλειες άνω του 1%. 

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές της εβδομάδας χάρη στις ελπίδες για συμφωνία στο Brexit οι ευρωπαϊκές μετοχές παρουσιάζουν κέρδη περίπου 2%, ενώ οι γερμανικές που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές έχουν ενισχυθεί 4%. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα