Άνοδος μέσω Λονδίνου, αλλά και μετ' εμποδίων για το πετρέλαιο

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 08:12
UPD:08:15
REUTERS/Christian Hartmann

Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκονται σήμερα, Τετάρτη, οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν σε μία συμφωνία της τελευταίας στιγμής ανάμεσα στο Λονδίνο και τους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε περαιτέρω μείωση της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του.

Τα κέρδη είναι πάντως για ακόμη μία φορά περιορισμένα, καθώς τα σύννεφα για την παγκόσμια οικονομία πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Η τιμή του μπρεντ ενισχύεται 21 σεντ ή περίπου 0,3% στα 58,95 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού καταγράφει ανάλοδη άνοδο στα 52,97 δολάρια το βαρέλι. 

Αναλυτές σχολίαζαν πως η όποια συμφωνία για το Brexit θα μπορούσε να δώσει ώθηση στο πετρέλαιο, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να βελτιώσει αισθητά το οικονομικό κλίμα στην Ευρώπη. Παράλληλα οι traders έχουν στραμμένο το βλέμμα στον ΟΠΕΚ, που δεσμεύθηκε να κάνει «ό,τι είναι στη δύναμή του» για να εξασφαλίσει τη σταθερότητα στην αγορά και μετά το 2020.

Το καρτέλ, η Ρωσία και άλλοι μικρότεροι παραγωγοί έχουν συμφωνήσει να μειώσουν την παραγωγή τους αθροιστικά κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως για να στηρίξουν τις τιμές. Ωστόσο η προσφορά των ανεξάρτητων παραγωγών στις ΗΠΑ συνεχίζει να βαίνει αυξανόμενη γεγονός που σε συνδυασμό με την οικονομική επιβράδυνη της παγκόσμιας οικονομίας συντηρεί τους φόβους για μεγάλο πλεόνασμα προσφοράς. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα