Ανοδικά η τουρκική λίρα, «αγνοεί» τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 20:49
UPD:20:53
REUTERS/MURAD SEZER

Ενισχύθηκε σήμερα η τουρκική λίρα, καθώς οι κυρώσεις που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ κατά της Τουρκίας, ήταν ελαφρύτερες από ότι αναμενόταν, προκαλώντας κάποια ανακούφιση στην Άγκυρα.

Η απόφαση ωστόσο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen να αναστείλει την απόφασή της για την κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία, λόγω ανησυχιών για τις «τρέχουσες εξελίξεις», μετά τη διεθνή καταδίκη της τουρκικής επέμβασης στη βόρεια Συρία, συνέβαλε στον περιορισμό της αρχικής ανόδου.

«Το θέμα έχει παγώσει» ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης εκπρόσωπος της VW. Η τουρκική επίθεση στη Συρία οδηγεί σε μια «νέα εκτίμηση». Το δ.σ. της εταιρείας αποφάσισε να αναβάλει την οριστική απόφαση και παρακολουθεί «την υπόθεση πολύ προσεκτικά και με ανησυχία», δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η τουρκική λίρα ενισχύθηκε έως και 0,7%, αργότερα όμως έχασε σημαντικό μέρος των αρχικών κερδών. Αργά το απόγευμα η ισοτιμία της είχε διαμορφωθεί στις 5,90 λίρες ως προς το δολάριο, υψηλότερα κατά 0,4% από 5,9270 που είχε κλείσει τη Δευτέρα, όταν είχε υποχωρήσει εν αναμονή ανακοίνωσης από αμερικανικής πλευράς σκληρών κυρώσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα