Τι απόφασισε το δ.σ. του Χ.Α. στη σημερινή συνεδρίαση

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2006 18:46
UPD:18:48

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

• των 31.135.892 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας «PROTON ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.», που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εισηγμένων εταιρειών «ARROW Α.Ε.Ε.Χ.», «ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.» και «ΕΞΕΛΙΞΗ Α.Ε.Ε.Χ.», τις οποίες θα λάβουν αποκλειστικά οι μέτοχοι των απορροφώμενων εταιριών «ARROW Α.Ε.Ε.Χ.», «ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.» και «ΕΞΕΛΙΞΗ Α.Ε.Ε.Χ.», με τις εξής σχέσεις ανταλλαγής : α) κάθε μέτοχος της «ARROW A.E.E.X.» ανταλλάσσει μια μετοχή ονομαστικής αξίας € 2,23 που κατέχει με 0,56277 νέες ονομαστικές μετοχές της απορροφώσας, ονομαστικής αξίας € 4,49, β) κάθε μέτοχος της «ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.» ανταλλάσσει μια μετοχή ονομαστικής αξίας € 2,25 που κατέχει με 0,53828 νέες ονομαστικές μετοχές της απορροφώσας, ονομαστικής αξίας € 4,49, γ) κάθε μέτοχος της «ΕΞΕΛΙΞΗ Α.Ε.Ε.Χ.» ανταλλάσσει μια μετοχή ονομαστικής αξίας € 1,46 που κατέχει με 0,20829 νέες ονομαστικές μετοχές της απορροφώσας, ονομαστικής αξίας € 4,49. Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας «PROTON ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν με νέα ονομαστική αξία μετοχής € 4,49. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 9η Ιανουαρίου 2006. Το Δ.Σ. επίσης ενημερώθηκε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «PROTON ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από € 2,50 σε € 4,49. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 9η Ιανουαρίου 2006.

• των 20.606.250 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Α.Ε.» που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας «ΙΝΤΡΑΜΕΤ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε.», τις οποίες θα λάβουν αποκλειστικά οι μέτοχοι της «ΙΝΤΡΑΜΕΤ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε.» με σχέση ανταλλαγής 1 μετοχή ονομαστικής αξίας € 0,30 που κατέχουν με 1 νέα ονομαστική μετοχή της απορροφώσας, ονομαστικής αξίας € 0,30. Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Α.Ε.» θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν και μετά τη συγχώνευση. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 12η Ιανουαρίου 2006. Το Δ.Σ. επίσης ενημερώθηκε για την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Α.Ε.» σε «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» με διακριτικό τίτλο «INTRAKAT», η οποία ισχύει από την 12η Ιανουαρίου 2006.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «ARTION Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των παραπάνω μετοχών την Τετάρτη 11/1/2006.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για:

• τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «INFO-QUEST Α.Ε.Β.Ε.» λόγω ακύρωσης 1.386.950 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 12η Ιανουαρίου 2006.

• Τέλος, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε για τη λύση σύμβασης (παύση) της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας «PROFILE Α.Ε.Β.Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» από την εταιρία - Μέλος του Χ.Α. «EFG EUROBANK Α.Ε.Π.Ε.Υ.», καθώς και της εισηγμένης εταιρίας «ΔΕΛΤΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ & ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ Α.Β.Ε.Τ.Ε.» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΠΙΚ
  • ΓΔ
  • ΙΝΤΚΑ
  • ΚΟΥΕΣ



Σχολιασμένα