Αβραμόπουλος: Σκούπα, φαράσι και μπογιά χρειάζεται η Ελλάδα

Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2006 14:32
UPD:14:33

Η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής χώρα, υπογράμμισε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος με αφορμή το χθεσινό σεισμό, από το βήμα ημερίδας που διοργάνωσε το υπουργείο, μαζί με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, με θέμα την αναβάθμιση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος μέσα από τη συνεργασία του υπουργείου με τις Περιφέρειες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ειδικότερα.

Οπως τόνισε ο υπουργός, μάρτυρες της σεισμικής αντοχής παραμένουν τα ιστορικά μνημεία που για αιώνες διατηρούνται. Παράλληλα, επισήμανε ότι οι καινούριες κατασκευές διακρίνονται στη χώρα μας για την αντισεισμικότητα τους.

Οσον αφορά το περιεχόμενο της εκδήλωσης, ο κ.Αβραμόπουλος τόνισε ότι Εθνική Τουριστική Πολιτική δεν νοείται χωρίς τη σύμπραξη της Περιφέρειας και τη συνεργασία των τοπικών κοινωνιών, υπογραμμίζοντας ότι η στρατηγική της βιωσιμότητας και ο τουρισμός επί 12 μήνες το χρόνο είναι έννοιες ταυτόσημες με την περιφερειακή ανάπτυξη.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να παρουσιάζει εικόνες υπανάπτυξης, εικόνες τριτοκοσμικές για τις οποίες φταίμε όλοι. "Σκούπα, φαράσι και μπογιά" χρειάζεται η Ελλάδα για να αλλάξει εικόνα, τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι είναι στο χέρι μας να έχει η Ελλάδα τουρισμό διεθνούς κύρους.

Οσον αφορά στις μελλοντικές δράσεις στον άξονα του τουρισμού, αναμένεται, όπως είπε, ο νέος χωροταξικός σχεδιασμός σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ παράλληλα ένα δίκτυο από γραφεία τουριστικών πληροφοριών θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι το μέλλον της ανάπτυξης της χώρας δεν συνδέεται αποκλειστικά με το κεντρικό κράτος αλλά με τις περιφέρειες και το Δ'ΚΠΣ θα συμβάλει σε αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα