Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές και στα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των τριών μηνών. Απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., μετά την ανακοίνωσή της ότι σχεδιάζει να αντλήσει 5 δισ. δολ., αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι οι πωλήσεις των μετοχών θα μειώσουν τη ζήτηση για αυτές.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 1,4%, φθάνοντας στις 127,42 μονάδες στις 11:50' π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 6 Οκτωβρίου. Χθες ο δείκτης έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα σχεδόν μιας δεκαετίας. Και οι 10 κλάδοι που τον αποτελούν σημείωναν απώλειες με τον κλαδικό δείκτη των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών της Sumitomo Mitsui και της Mizuho Financial Group Inc. να σημειώνει απώλειες 2,1%.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 υποχώρησε 1,5%, φθάνοντας στις 16.187,75 μονάδες, τη στιγμή που ο Topix έχανε 1,4%. Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο πτωτικά, εκτός από τους δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τις Φιλιππίνες και τη Ν. Ζηλανδία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ινδονησία, τη Μαλαισία, το Πακιστάν και τη Σιγκαπούρη, λόγω εθνικής εορτής.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,3% από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία είχε αναρριχηθεί και στη Ν. Κορέα ο Kospi, σημείωσε απώλειες 1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα