Παπαστράτος: Ανέγερση νέου εργοστασίου στον Ασπρόπυργο

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2006 11:46
UPD:14:08

Την ανέγερση νέου εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, επένδυση της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, με κρατική επιχορήγηση 20 εκατ. ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο, ανακοίνωσε η εταιρεία Παπαστράτος, μέλος της Philip Morris Int., παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα.

Οι εργασίες ανέγερσης του εργοστασίου αρχίζουν το 2006 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2008.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, συνεχάρη την εταιρεία που επέλεξε την Ελλάδα για την υλοποίηση της επένδυσης στο πλαίσιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα η εταιρεία να συνεχίσει να απορροφά ένα πολύ μεγάλο μέρος των ελληνικών καπνών. Οπως ανέφερε ο κ. Σιούφας, η κυβέρνηση στηρίζει την επιχειρηματικότητα και δημιουργεί ένα φιλικό περιβάλλον προς τις ξένες επενδύσεις με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, το νέο φορολογικό νόμο, το νέο νόμο για την αδειοδότηση μεταποιητικών επιχειρήσεων κ.ά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Laurent Boissart, διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, η επένδυση αποτελεί για τη Philip Morris International μια εξαιρετική ευκαιρία για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στην Ελλάδα, εκφράζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας για επιχειρηματική παρουσία στην ελληνική αγορά και υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη της στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι ο επενδυτικό σχέδιο της Παπαστράτος συνιστά τη μεγαλύτερη ξένη άμεση επένδυση στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, μετά την πρόσφατη θέση σε ισχύ του Αναπτυξιακού Νόμου 3299 του 2004. Με το έργο αυτό, η εταιρεία στοχεύει στη μακροπρόθεσμη ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της ανταγωνιστικότητάς της στην ελληνική αγορά. Ο κ. Boissart επεσήμανε τη θετική και αποτελεσματική συμβολή του υπουργείου Ανάπτυξης και των αρμόδιων αρχών και φορέων στη δρομολόγηση της συγκεκριμένης επένδυσης.

Η χρηματοδότηση της επένδυσης θα είναι εσωτερική και θα γίνει από τη μητρική Philip Morris International, ενώ όπως προαναφέρθηκε, θα επιδοτηθεί από την ελληνική πολιτεία με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΠΟ



Σχολιασμένα