Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων: Διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου Θεσ/νίκης

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2006 17:12

Σχέδιο παραγωγικής αναδιάρθρωσης της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων ΑΕ ενέκρινε η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της. Η παραγωγή της βιομηχανίας θα επικεντρωθεί στο εργοστάσιο της Καβάλας, ενώ διακόπτεται άμεσα η λειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, το σχέδιο προβλέπει πρόταση στο σύνολο του εργατοτεχνικού προσωπικού, καθώς και σε μικρό αριθμό διοικητικών υπαλλήλων, να τοποθετηθούν στο εξής και να προσφέρουν την εργασία τους στο εργοστάσιο της Καβάλας, ενώ σε όσους αδυνατούν να αποδεχθούν την παραπάνω πρόταση, η εταιρεία θα προτείνει εναλλακτικές λύσεις. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΦΛ, κ. Χατζηγεωργίου, δήλωσε σχετικά: «Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας της ΒΦΛ μέσα σε δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Η άλλη επιλογή είναι η συνεχής επιδείνωση της υφιστάμενης κατάστασης, με ιδιαίτερα δυσάρεστες επιπτώσεις για όλους τους εργαζόμενους, τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την εθνική οικονομία.

Αποφασίσαμε να αναλάβουμε το κόστος της τοποθέτησης εκατοντάδων εργαζομένων στο εργοστάσιο της Καβάλας, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά και την εμπειρία τους. Ολοι μαζί θα προσπαθήσουμε, υπό καλύτερες προϋποθέσεις αυτή τη φορά, να ξαναδημιουργήσουμε μια μεγάλη και κερδοφόρα εταιρεία».

Σε εκείνους που δεν θα αποδεχθούν την τοποθέτησή τους στο εργοστάσιο της Καβάλας θα δοθούν οικονομικά κίνητρα αποχώρησης, με παράλληλα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασης ή/και απορρόφησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα