Τραπεζικά χαμόγελα στο Χ.Α.

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 13:54
UPD:14:00
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

H ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσαν οι επενδυτές στην Ελλάδα του κρατικού χρέους, με ένα ιστορικό χαμηλό επιτόκιο στην επανέκδοση του 10ετους ομολόγου και με αρνητικό επιτόκιο στην δημοπρασία 3μηνων εντόκων, φέρνει χαμόγελα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Ο γενικός δείκτης σκαρφαλώνει και πάλι πάνω από τις 830 μονάδες, ενώ και ο τζίρος κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Συγκεκριμένα ο δείκτης ενισχύεται 1% στις 832,34 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 21 εκατ. ευρώ στις 13:52 μμ. 

Τον δείκτη «σηκώνει» το τραπεζικό ράλι, χάρη στις προσδοκίες ότι το σχέδιο «Ηρακλής» θα συμβάλλει στο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη μείωση του μεγάλου βάρους των κόκκινων δανείων.

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 2,35%. Μόνιμος πρωταγωνιστής των τελευταίων μηνών και ο κλάδος των πρώτων υλών, με τον δείκτη του να ενισχύεται 2,98%.

Ξεχωρίζουν επίσης τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας με άνοδο 1,5% και οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας στο +1,3%. Στον αντίποδα πτώση άνω του 1% εμφανίζει ο κλάδος του εμπορίου. 

naftemporiki.gr   



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα