ΣΕΣΜΕ: Προβληματισμός για τις Κυριακές

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2006 17:41

Τον προβληματισμό των μικρών οικογενειακού μεγέθους αλυσίδων λιανεμπορίου για την επέκταση του ωραρίου και τη λειτουργία των καταστημάτων της Κυριακές, εξέφρασε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΣΕΣΜΕ), βασιζόμενος στα συμπεράσματα μελέτης που πραγματοποίησε, τα οποία περιλαμβάνονται σε επιστολή του Συνδέσμου προς τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα.

Από τις απαντήσεις των επιχειρηματιών, προκύπτει ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν αναμένεται να επιφέρει καμία αύξηση του κύκλου εργασιών, αλλά μόνο ανακατανομή του μέσα στην εβδομάδα, αφού οι καταναλωτικές ανάγκες θα είναι σταθερές ή πτωτικές.

Εκτιμάται επίσης ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους των επιχειρήσεων, γεγονός το οποίο θα φέρει σε θέση ισχύος τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να το επωμισθούν, αφετέρου δε θα επιφέρει εργατική αντίδραση. Καμία αύξηση, κατά τον ΣΕΣΜΕ, δεν έχει προέλθει στις θέσεις εργασίας από την υιοθέτηση του νέου ωραρίου. Αντίθετα επήλθε αύξηση λειτουργικών εξόδων, η οποία περιορίζει τη δυνατότητα μείωσης των τιμών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΜ



Σχολιασμένα