Η χρηματοδότηση του κλάδου της Υγείας στην Ελλάδα

Ο Όμιλος BFF Banking Group συμμετείχε στο 3ο Συνέδριο Υγείας της «Ν»
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 15:43
UPD:15:57

Οι πολιτικές στον χώρο της Υγείας, οι προοπτικές ανάπτυξης και η επόμενη μέρα στο κλάδο του Φαρμάκου συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου Υγείας της «Ναυτεμπορικής» με θέμα «Υγεία 2020: Στο κατώφλι μίας δεκαετίας ανάπτυξης», στο οποίο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τους κλάδους της Υγείας, του Φαρμάκου και των Τραπεζών.

Ο τομέας της υγείας προσελκύει το ενδιαφέρον επενδυτών που «βλέπουν» νέα πεδία δράσης είτε σε επίπεδο υποδομών, είτε σε προγράμματα παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας, είτε σε τεχνολογικό επίπεδο. Ειδικότερα για την Ελλάδα, προστίθενται και μερικοί κρίσιμοι παράγοντες, όπως η πρόσφατη έξοδος από τα μνημόνια, η πτώση της εμπιστοσύνης των πολιτών στα κυβερνητικά σχήματα, η εκμηδένιση της κοινωνικής ανοχής έναντι λανθασμένων πολιτικών και της διαφθοράς και το αυξημένο επίπεδο προσδοκιών που καλλιεργήθηκε από πλευράς των πολιτών.

Ο Όμιλος BFF Banking Group συμμετείχε σε πάνελ με την συζήτηση να στρέφεται γύρω από την χρηματοδότηση του κλάδου της Υγείας στην Ελλάδα. Ο Χρήστος Θεοδοσίου, Relationship Manager του Ομίλου BFF Banking Group, ανέδειξε μεταξύ άλλων τις προκλήσεις, που αντιμετώπισε η BFF στην ελληνική αγορά, τις εξειδεικευμένες λύσεις που παρέχει ο Όμιλος στους πελάτες του και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του factoring χωρίς αναγωγή.

Επιπλέον, εστίασε στην κατάργηση των capital controls, ένα βήμα απαραίτητο, το οποίο θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να επιστρέψει στην κανονικότητα. Σημείωσε την ύπαρξη ορισμένων νομοθετικών πρωτοβουλιών που σχετίζονται περισσότερο με την ενίσχυση των επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το συνεχιζόμενο φαινόμενο του clawback και rebate, προσφέροντας ένα ποσοστό πίσω σε εκείνες τις εταιρείες που επενδύουν στην οικονομία , αλλά και σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην τιμολόγηση των απαιτήσεών τους και συνεπώς τίθενται αντιμέτωποι μεγάλες περιόδους πληρωμής.

Ο Όμιλος BFF Banking Group λειτουργεί σε 9 χώρες: Ιταλία, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Ελλάδα, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Ισπανία. Δραστηριοποιείται επίσης στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία με τις online προθεσμιακές καταθέσεις, εξυπηρετώντας συνολικά 12 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα