Fiat, Tata: Στην κατασκευή και πώληση των Palio και Siena στην Ινδία

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2006 08:03

ΣΤΗΝ παραγωγή των μοντέλων της Palio και Siena στην Ινδία, με τη συνεργασία της Tata Motors Ltd., σχεδιάζει να προχωρήσει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιταλίας, Fiat SpA, αλλά και να τα πουλήσει μέσω του δικτύου αντιπροσώπων της Tata, σύμφωνα με στελέχη που γνωρίζουν καλά το θέμα, αλλά προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Fiat, Sergio Marchionne και ο πρόεδρος της Tata Motors, Ratan Tata, θα παρουσιάσουν τα σχέδια που δημιούργησαν οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες κατά τη διάρκεια τελετής στις 13 Ιανουαρίου στο Νέο Δελχί, σύμφωνα με την πρόσκληση που εστάλη από το διευθυντή της Tata Motors, Ravi Kant, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο Kant, δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις στο γραφείο του στο Μουμπάϊ για να σχολιάσει το θέμα.

O Marchionne επιδιώκει διεθνείς συνεργασίες καθώς μειώνει το κόστος, τις θέσεις εργασίας και δημιουργεί ventures με εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Ford Motor Co. για την παραγωγή νέων μοντέλων. Ο ίδιος επιδιώκει να επαναφέρει την κερδοφορία στο τμήμα αυτοκινήτων, μετά από τέσσερα χρόνια ζημιών. Η Fiat, που εδρεύει στο Τορίνο της Ιταλίας θα εμφανίσει κέρδη για το 2005, μετά από έκτακτα έσοδα, συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που της κατέβαλε η General Motors Corp., για να θέσει τέλος στη συμμαχία.

Μία συνεργασία της Tata Motors με την Fiat, θα δώσει στη μεγαλύτερη βιομηχανία κατασκευής φορτηγών και λεωφορείων της Ινδίας νέα σχέδια για να ανταγωνιστεί την Suzuki Motor Corp. και την Hyundai Motor Co., οι οποίες συνολικά επενδύουν 1,7 δισ. δολ. για να επεκταθούν στην Ινδία.

Ο εκπρόσωπος της Fiat και της Tata Motors αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα