Βρετανία: Μείωση της εμπιστοσύνης καταναλωτών τον Δεκέμβριο

Σύμφωνα με την έρευνα της Nationwide Building Society.
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2006 08:23

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα μέσα σε τρεις μήνες υποχώρησε τον Δεκέμβριο η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη Βρετανία, καθώς η οικονομική προοπτική περιορίστηκε, σύμφωνα με έρευνα της Nationwide Building Society.

Η εταιρεία, η Τρίτη μεγαλύτερη δανείστρια κατόπιν υποθήκης της Βρετανίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης της για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών υποχώρησε πέντε μονάδες, φθάνοντας στο 96. Η Νationwide, έκανε την έρευνα από 21 Νοεμβρίου έως 19 Δεκεμβρίου με δείγμα 1.000 ανθρώπων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η βρετανική, αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό από το 1992 πέρυσι, μετά από μια δεκαετία έκρηξης της αγοράς ακινήτων, εμποδίζοντας τους καταναλωτές να ξοδέψουν. Η Bank of England, βασίζεται στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, στις εξαγωγές και τις επενδύσεις για να τροφοδοτήσει την οικονομική ανάπτυξη φέτος.

Ωστόσο, οι λιανικές πωλήσεις βελτιώθηκαν τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 2,6%, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του British Retail Consortium. Ο δείκτης των λιανικών της Confederation of British Industry σημείωσε επίσης άνοδο τον Δεκέμβριο, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα 10 μηνών, σύμφωνα με σχετική του ανακοίνωση στις 21 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η Nationwide ανακοίνωσε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα αύξηση των τιμών ακινήτων και προβλέπει ότι η αξία τους θα αυξηθεί τουλάχιστον 3% φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα