Burberry: Χαμηλότερη των προβλέψεων η αύξηση των πωλήσεων

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2006 11:27

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 5%, χαμηλότερη από τις προβλέψεις, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης οι πωλήσεις της Burberry Group Plc, καθώς τα πολυκαταστήματα παρήγγειλαν λιγότερα είδη της ηλικίας 150 ετών βρετανικής εταιρείας ειδών πολυτελείας, η οποία έγινε γνωστή από το γνωστό ντεσέν με το καρό. Οι μετοχές της υποχώρησαν σε ποσοστό της τάξης του 5%.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 168 εκατ. λίρες Αγγλίας (296 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου από 161 εκατ. λίρες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο. Πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις της θα έφθαναν τα 176 εκατ. λίρες. Αυτό, ήταν το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο που η Burberry εμφάνισε απογοητευτικά αποτελέσματα.

Τα έσοδα από τις χονδρικές πωλήσεις μειώθηκαν 25% το τρίμηνο και θα μειωθούν και το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης σύμφωνα με την εταιρεία. Οι πωλήσεις στα πολυκαταστήματα και τις μπουτίκ μειώνοντας καθώς η εταιρεία αναπτύσσει περισσότερο τη δική της αλυσίδα καταστημάτων. Η Burberry, η οποία έχει περίπου 175 καταστήματα επεκτάθηκε στην Ινδία, την Τουρκία και την Πολωνία το τρίμηνο και σχεδιάζει να αυξήσει τον χώρο λιανικής πώλησης των ειδών της κατά 9% το δεύτερο εξάμηνο.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα της ιδιοκτησίας της αυξήθηκαν 21%, καθώς ο κρύος καιρός τόνωσε τη ζήτηση για παλτό, σύμφωνα με την εταιρεία. Τα καταστήματα, αποτελούν το 68% των συνολικώντης πωλήσεων.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 8,3 πένες, ποσοστό 1,9%, φθάνοντας στις 429 πένες η μία, στις 8:50' π.μ. στο Λονδίνο. Νωρίτερα, υποχωρούσαν τουλάχιστον κατά 5,25 πένες. Συνολικά το 2005 οι μετοχές της Burberry έχουν σημειώσει άνοδο 7,2%, σημειώνοντας κέρδη για τρίτο συνεχόμενο έτος. Ο δείκτης των 16 μετοχών των εταιρειών που αποτελούν τον Bloomberg Europe Fashion Index, στον οποίο η συγκαταλέγεται η εταιρεία, σημείωσε πέρυσι άνοδο 39%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα