Γερμανία: Νέα πτώση στις βιομηχανικές παραγγελίες φέρνει πιο κοντά την ύφεση

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 11:44
UPD:11:47
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Τους φόβους της ύφεσης έρχονται να εντείνουν τα απογοητευτικά, σε καθημερινή σχεδόν βάση, στοιχεία για την γερμανική οικονομία. Οι βιομηχανικές παραγγελίες στη χώρα κατέγραψαν τον Αύγουστο μεγαλύτερη των προβλέψεων πτώση και πιθανότατα έσπρωξαν ακόμη πιο κοντά στη συρρίκνωση το ΑΕΠ.

Οι παραγγελίες βιομηχανικών αγαθών made in Germany σημείωσαν πτώση 0,6% σε σχέση με τον Ιούλιο, έναντι εκτιμήσεων ότι θα υποχωρήσουν 0,3%. Οι παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών συρρικνώθηκαν 1,3%. Σε ετήσια βάση οι παραγγελίες βρίσκονται σε πτώση επί 15 διαδοχικούς μήνες. 

Υπενθυμίζεται ότι το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα παρουσιάζει την χειρότερη εικόνα εδώ και μία δεκαετία, αφού και ο μεταποιητικός κλάδος συρρικνώνεται με τους ταχύτερους ρυθμούς από το 2009. Το δεύτερο τρίμηνο του έτους το γερμανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε 0,1% και δεν αποκλείεται το σκηνικό αυτό να επαναλήφθηκε το τρίτο τρίμηνο, για το οποίο δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί στοιχεία. 

Δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης σημαίνουν ότι μία οικονομία είναι σε τεχνική ύφεση. Για το σύνολο του 2019, αλλά και για το 2020 οι Γερμανοί οικονομολόγοι βλέπουν ρυθμούς ανάπτυξης μόλις 0,5%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα