Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές και προς τα υψηλότερα επίπεδα σχεδόν μιας δεκαετίας. Την άνοδο οδηγούν οι μετοχές της Sharp Corp. και της LG.Philips LCD Co. εν αναμονή της αύξησης της ζήτησης για ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης, όπως τηλεοράσεις με επίπεδες οθόνες, η οποία θα αυξήσει τα κέρδη.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, ο οποίος αποτελείται από 14 αγορές της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,6%, φθάνοντας στις 129,20 μονάδες, στις 11:40' π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να σημειώσει τα μεγαλύτερα κέρδη από τις 2 Μαΐου του 1996. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο σε έξι από τις επτά τελευταίες ημέρες και έχει σημειώσει άνοδο 5,2% μέσα στο έτος.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 0,4%, φθάνοντας τις 16.429,63 μονάδες, τη στιγμή που ο Kospi στη Ν. Κορέα, αναρριχήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 1%.

Ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν και τη Μαλαισία. Πτωτικά κινήθηκαν στη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν οι δείκτες στην Κίνα.

Στις ΗΠΑ οι μετοχές ξανάρχισαν το ράλι το 2006, καθώς τα κέρδη των μετοχών των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, όπως της Apple Computer Inc. και της Broadcom Corp. ώθησαν τον Nasdaq Composite Index, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών.

Τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου σημείωσαν άνοδο 0,9%, φθάνοντας στα 63,94 δολ. στη Ν. Υόρκη, μετά τη αναρρίχησή τους νωρίτερα στα 64,80 δολ. το βαρέλι και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 5 Οκτωβρίου. Οι τιμές βρισκόντουσαν στα 64,45 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα