Μan Group: 700 εκατ. δολ. από τις επενδύσεις στα Hedge Funds

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2006 11:43

ΥΠΕΡΤΡΙΠΛΑΣΙΑ κεφάλαια από τους πελάτες της εισέπραξε το τρίτο τρίμηνο της χρήσης η Man Group Plc, το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο, μετά τη δημιουργία και νέου κεφαλαίου.

Οι επενδυτές πρόσθεσαν 700 εκατ. δολ. καθαρά το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι 200 εκατ. δολ., κατά το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Λονδίνο. Καθώς οι πελάτες πρόσθεσαν 2,1 δισ. δολ., συμπεριλαμβανομένων και 900 εκατ. δολ. στο νέο fund, εξαργύρωσαν 1,4 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Man Group έχουν σημειώσει άνοδο πλέον του 40% από την έναρξη του Ιουνίου, καθώς η εταιρεία αντιστάθηκε στην τάση της μείωσης των εισροών και των αποθέσεων στον κλάδο των hedge funds ύψους 1,1 τρισ. δολαρίων. Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι μετοχές της, καθώς η νέα επένδυση κεφαλαίων της εταιρείας, ήταν εκτός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, συμπεριλαμβανομένου και του Rupak Ghose, της Credit Suisse First Boston.

Οι μετοχές της MΑΝ υποχωρούσαν 53 πένες, ποσοστό 2,6%, φθάνοντας στις 2.000 πένες η μία, στις 9:03' π.μ. στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 6,1 δισ. λίρες Αγγλίας (11 δισ. δολ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα