Επί ξυρού ακμής η διάσωση της Creta Farms

Εν μέσω αντεγκλήσεων των αδερφών Δομαζάκη, εκπνέει και η προθεσμία για τους επενδυτές
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 12:54

Από την έντυπη έκδοση

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

Με την υπόθεση της Creta Farms να εξελίσσεται σε παρωδία, λόγω των εκ διαμέτρου αντίθετων δεδομένων που εμφανίζουν οι βασικοί μέτοχοι αδερφοί Δομαζάκη, εκπνέει σήμερα -στον βαθμό που δεν θα αλλάξουν εκ νέου τα δεδομένα- η προθεσμία για την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Χθες πραγματοποιήθηκε μια γενική συνέλευση, την οποία συγκάλεσε η πλευρά του Εμμανουήλ Δομαζάκι, ισχυριζόμενη ότι η τελευταία γενική συνέλευση της 26ης/9/2019 διακόπηκε και δεν ολοκληρώθηκε. 

Ωστόσο στη χθεσινή Γ.Σ. δεν παρέστη ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, ο οποίος σε σχετική επιστολή του προς τον πληρεξούσιο των πιστωτριών τραπεζών της εταιρείας δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα της εν λόγω γενικής συνέλευσης. Ο ίδιος τονίζει ότι οι εργασίες της Γ.Σ. στις 26/09/2019 ολοκληρώθηκαν και την επόμενη μέρα κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία ΓΕΜΗ το σχετικό πρακτικό, το οποίο έλαβε και σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, όπως συνέβη και με το πρακτικό της συγκρότησης σε σώμα του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. της εταιρείας. 

Επίσης, ο Κ. Δομαζάκης δηλώνει ότι στις 27/09/2019 υπέγραψε τη σύμβαση με τις τράπεζες για ενεχυρίαση μετοχών και εκχώρηση των δικαιωμάτων ψήφου και πως τότε γνωστοποίησε την αλλαγή στη διοίκηση της εταιρείας και διαβίβασε και το σχετικό πρακτικό συγκρότησης σε σώμα του νέου Δ.Σ. Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, μετά τα νέα δεδομένα απαλείφθηκε από τις συμβάσεις το όνομα του Εμμανουήλ Δομαζάκι ως νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας.

Από την πλευρά του ο Εμ. Δομαζάκις δεν δέχεται τους ισχυρισμούς του αδερφού του και χθες μετέβη στο Ρέθυμνο για να παρευρεθεί στη Γ.Σ. Πάντως, έως αργά χθες το βράδυ δεν υπήρξε ενημέρωση για τις αποφάσεις που ελήφθησαν - στον βαθμό που πραγματοποιήθηκε.  

Ερώτημα παραμένει η στάση των τραπεζών, με γνώμονα το ότι μετά τη νέα ενεχυρίαση έχουν άλλη θέση στην εταιρεία. Ορισμένες πληροφορίες θέλουν τις τράπεζες να περιμένουν και τη σημερινή διαδικασία των μη δεσμευτικών προσφορών και μετά να προχωρούν στον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην αλλαντοβιομηχανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα