Θετικά τα αποτελέσματα των ασφαλιστικών της ΑΤΕ

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2001 14:16
UPD:14:41

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου των ασφαλιστικών εταιρειών του ομίλου της Αγροτικής Τράπεζας, Αγροτική Ασφαλιστική και Ασφαλιστική.

Η Αγροτική Ζωής πέτυχε σημαντική αύξηση της νέας παραγωγής κατά 55%, υπερβαίνοντας τα δύο δισ. δρχ. έναντι 1.315 εκατ. δρχ. που ήταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Επίσης, το χαρτοφυλάκιο της αυξήθηκε κατά 28,5% και έφθασε τα 5.845 εκατ. δρχ. από 4.548 εκατ. δρχ. που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2000.

Η αύξηση της παραγωγής οφείλεται στην προώθηση των κλασσικών συνταξιοδοτικών προϊόντων (χαμηλού κινδύνου), καθώς και στην προώθηση προϊόντων υγείας.

Αύξηση κατά 7,2% εμφανίζει και η παραγωγή της Αγροτικής Ασφαλιστικής (7.735 εκατ. δρχ. έναντι 7.221 εκατ. δρχ. το πρώτο του 2000.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Αγροτική Ασφαλιστική εξακολουθεί σταθερά να βελτιώνει την σύνθεση του χαρτοφυλακίου της, αυξάνοντας το μερίδιο των κερδοφόρων κλάδων και μειώνοντας τους ζημιογόνους. Η αστική ευθύνη του αυτοκινήτου, έχει μειωθεί στο 50% από το 65% που ήταν δύο χρόνια πριν.

Η κερδοφορία των δύο εταιρειών θα κυμανθεί στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα, από τα οποία προκύπτει επίσης ότι οι στόχοι που είχαν τεθεί για το 2001, θα επιτευχθούν.

Σημειώνεται, ότι, η διαδικασία υποβολής προτάσεων από το συμβούλιο που έχει επιλεγεί για την δημιουργία ενιαίου επιχειρησιακού σχήματος για τις δύο εταιρείες, ολοκληρώθηκε και συντόμως ο μέτοχος θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις.

Παράλληλα, η Αγροτική Asset Management, η ΑΕΠΕΥ του ομίλου ΑΤΕ, προετοιμάζει νέα επενδυτικά-συνταξιοδοτικά προγράμματα, τα οποία θα προωθούνται από την Αγροτική Ζωής και τα υποκαταστήματα της ΑΤΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα