Αγορές μετοχών: Προσπάθεια αντίδρασης στην Ευρώπη

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 13:01
UPD:13:05
REUTERS/STAFF

Προσπάθεια αντίδρασης έχουμε σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών μετά τις χθεσινές ρευστοποιήσεις που ήταν οι μεγαλύτερες ημερήσιες από τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα βλέμματα είναι σταθερά στραμμένα στον πόλεμο δασμών που ξέσπασε ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ε.Ε., με αιχμή τους αεροναυπηγικούς κολοσσούς. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 που χθες σημείωσε πτώση σχεδόν 3%, σήμερα παρουσίασε άνοδο έως και 0,5% και λίγο πριν από τις 13:00 ώρα Ελλάδος είναι εν πολλοίς αμετάβλητος σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Στο Παρίσι ο CAC 40 ανακάμπτει 0,6% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 0,35%. Σε αρνητικό έδαφος παραμένει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, αν και με μικρή πτώση της τάξης του 0,5%. Κλειστό παραμένει το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, λόγω της εθνικής επετείου για την ενοποίηση της Γερμανίας. 

Την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών μετοχών «οδηγεί» η Airbus, που μετά το χθεσινή βουτιά, σήμερα «πετάει» στο +4,5%. Η λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους Αμερικανούς για τα προϊόντα, που μπαίνουν στο στόχαστρο, έδειξε ότι αρκετά εξαρτήματα που κατασκευάζει ο ευρωπαϊκός αεροναυπηγικός κολοσσός εξαιρέθηκαν τελικά από τους δασμούς, καθώς χρησιμοποιούνται από αμερικανικό εργοστάσιο για τη συναρμολόγηση του A320. 

Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκονται και οι μετοχές των ομίλων πολυτελών αγαθών, που επίσης διαφεύγουν των δασμών. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα