Παραχώρηση πλοίου τύπου Liberty από τις ΗΠΑ

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2006 18:59
UPD:19:00

Η παραχώρηση ενός πλοίου τύπου LIBERTY, από τα ελάχιστα τέτοιου τύπου που διασώζονται παγκοσμίως, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του ΥΕΝ Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Υπουργείο με τους γερουσιαστές των ΗΠΑ, Λεωνίδα Ραπτάκη (Road Island) και Δημήτριο Γιάνναρο (Connecticut) oι οποίοι συνοδεύονταν από τον κ. Robert Winchester, της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και τον κ. Σπύρο Πολέμη.

Το αίτημα για την παραχώρηση του εν λόγω πλοίου, είχε τεθεί επισήμως και έγινε αποδεκτό τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους στον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα μας, Τσάρλς Ρις. Στο διάστημα που ακολούθησε, ξεπεράστηκαν αρκετά από τα εμπόδια που υπήρχαν, μεταξύ των οποίων και η προσαρμογή της αμερικανικής νομοθεσίας, για την υλοποίηση του αιτήματος της δωρεάς στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας της Ελλάδος.

Τα πλοία LIBERTY διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην αναγέννηση της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το πλοίο - Μουσείο θα κοσμεί τον Πειραιά δίπλα στο χώρο που θα στεγαστεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη μακραίωνη ναυτική μας παράδοση καθώς και πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΒΠ



Σχολιασμένα