Πειραιάς: «Λουκέτο» σε δύο σ/μ και πρόστιμα 30.000 ευρώ

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2006 19:08

«Λουκέτο» μπήκε προσωρινά από τη νομαρχία Πειραιά στο σούπερ-μάρκετ BAZAAR ΑΕ (Ζαΐμη 5 και Σερφιώτου), μετά από απόφαση του νομάρχη Γιάννη Μίχα, γιατί οι ελεγκτές της νομαρχίας εντόπισαν, για δεύτερη φορά, υγειονομικές και αγορανομικές παραβάσεις.

Η νομαρχία Πειραιά ξεκινά ανάλογες διαδικασίες και για το σούπερ-μάρκετ ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ στη Σαλαμίνα (Αναπαύσεως και Σάμου 1).

Στο μεταξύ, η νομαρχία Πειραιά επέβαλε χρηματικά πρόστιμα 30.000 σε δύο επιχειρήσεις για παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων. Συγκεκριμένα, επιβάλλεται:

- Πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ στον υπεύθυνο της εταιρείας DIA HELLAS γιατί σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις 3.1.2006 στο σούπερ μάρκετ DIA στον Κορυδαλλό (Αγ. Γεωργίου 53) από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της νομαρχίας Πειραιά, βρέθηκαν αλλοιωμένα ψαρικά (γαρίδες και βακαλάος που είχαν υποστεί απόψυξη και επανακατάψυξη) και παγωτά (αποψυγμένα λόγω μη σωστής θερμοκρασίας της κατάψυξης).

- Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στον υπεύθυνο της εταιρείας ΠΟΙΟΤΗΤΑ & ΤΙΜΗ ΕΠΕ γιατί στις 22.12.2005 σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της νομαρχίας Πειραιά στα ψυγεία των Φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκαν αρνιά της εταιρείας (673 συνολικά κιλά), τα οποία είτε έφεραν παραποιημένη σφραγίδα της ΕΟΚ, είτε έφεραν σφραγίδες χρώματος καστανού (δηλωτική ότι προέρχονται από τρίτες χώρες, εκτός ευρωπαϊκής ένωσης), ενώ στο τιμολόγιο αναφέρονταν ως προερχόμενα από την Ε.Ε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΜ



Σχολιασμένα