Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, περιορίζοντας τα κέρδη της εβδομάδας, μετά την ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής Posco, ότι τα κέρδη της μειώθηκαν, σε συνδυασμό με την πτώση της τιμής του χρυσού για δεύτερη ημέρα. Οι μετοχές της Nippon Steel Corp. και της Newcrest Mining Ltd. οδηγούσαν την πτώση μεταξύ των μετοχών των εταιρειών προϊόντων φυσικής παραγωγής.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, ο οποίος αποτελείται από 14 αγορές στην περιφέρεια, υποχώρησε 0,5%, φθάνοντας στις 128,55 μονάδες, στις 12:48' μ.μ. στο Τόκυο. Οι μετοχές των εταιρειών πρώτων υλών, όπως της Posco και των εταιρειών του κλάδου υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της LG. Philips, αποτέλεσαν περίπου το 30% της συνολικής πτώσης. Ο δείκτης οδεύει να κλείσει την εβδομάδα με άνοδο 0,1%.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 υποχώρησε 0,1%, φθάνοντας στις 16.457,78 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, την Κίνα, την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες, ενώ ανοδικά κινήθηκαν στη Ν. Κορέα και την Ταϊλάνδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα