Υποχωρεί το ευρώ μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2001 15:36
UPD:15:41

Υποχωρεί σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη που δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα οποία απομακρύνουν το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ, τουλάχιστον για το προσεχές διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ το Μάρτιο του 2001 παρέμεινε στο 2,6%, αμετάβλητος δηλαδή σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών απομακρύνει το ενδεχόμενο η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να ακολουθήσει το παράδειγμα της Fed και να μειώσει τα επιτόκιά της.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι η ΕΚΤ είναι η μοναδική κεντρική τράπεζα στον κόσμο η οποία δεν έχει προβεί σε μείωση των βασικών της επιτοκίων μέσα στο 2001.

«Εάν η ΕΚΤ παραμείνει προσκολλημένη στο στόχο που έχει θέσει για τον πληθωρισμό (2%), τότε δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων πριν από τον ερχόμενο Ιούλιο», δήλωσε στο "Bloomberg" ο Claudio Piron, οικονομικός αναλυτής στη Standard Chartered Bank, ο οποίος προβλέπει, μάλιστα, ότι η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου δεν αποκλείεται να υποχωρήσει μέχρι και τα 86 σεντς.

Στις 15:30΄ ώρα Ελλάδος, στη χρηματαγορά του Λονδίνου το ευρώ ισοδυναμούσε με 88,26 σεντς με υψηλότερη σημερινή τιμή τα 88,81 σεντς και χαμηλότερη τα 88,07.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα