Formosa Plastics: Σχεδιάζει επένδυση 1,5 δισ. δολ. σε ΗΠΑ και Ταϊβάν

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2006 09:39

ΕΠΕΝΔΥΣΗ έως 1,5 δισ. δολ. στις ΗΠΑ και την Ταϊβάν, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση για χημικά και ενέργεια σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Formosa Plastics Group., η οποία έχει στην κυριότητά της τον μεγαλύτερο επεξεργαστή πλαστικών για αγωγούς στον κόσμο και απομίμηση δέρματος.

Η μητρική εταιρεία θα επενδύσει 1,1 δισ. δολ. στο Τέξας την επόμενη πενταετία για να επεκτείνει την παραγωγή χημικών και για να κατασκευάσει εργοστάσιο ηλεκτρικής ενεργείας, με επιπλέον 400 εκατ. δολ. στην Ταϊβάν, για να αυξήσει την παραγωγή χημικών, σύμφωνα με τον Chih-tsuen, πρόεδρο της Formosa Plastics Corp., της αρχαιότερης εταιρείας του ομίλου.

Η Formosa Plastics Group επεκτείνεται καθώς επιδιώκει να κερδίσει μερίδιο αγοράς από τις ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της Dow Chemical Co. των ΗΠΑ και της γερμανικής BASF AG. Η εταιρεία στοιχηματίζει στην οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, η οποία θα οδηγήσει σε υψηλότερη ζήτηση χημικών που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές, τα κομπιούτερ και τα καταναλωτικά προϊόντα, όπως τσάντες, υποδήματα και πάνες για μωρά.

Η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί 3,4% σε ετήσια βάση φέτος, σύμφωνα με την πρόβλεψη 72 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα