Σε αμηχανία οι επενδυτές σε Ευρώπη και Χ.Α.

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 12:33
UPD:12:41
REUTERS/LUCAS JACKSON

Οριακές μεταβολές των δεικτών χαρακτηρίζουν την τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με αμηχανία τις πολιτικές εξελίξεις σε Βρετανία και ΗΠΑ, αλλά και τα αλλεπάλληλα αρνητικά μηνύματα για την οικονομία της ηπείρου. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει ανεπαίσθητη άνοδο (0,05%) στις 391,92 μονάδες κατά την ολοκλήρωση ενός ταραχώδους τριμήνου, στον οποίο εξασφάλισε ελαφρά μόνο κέρδη.

Oριακά κέρδη καταγράφει ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ ο DAX στη Φραγκφούρτη και ο FTSE MIB στο Μιλάνο αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε θετικό και αρνητικό πρόσημο, σε πολύ στενό εύρος διακύμανσης. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,2%. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών o Γενικός Δείκτης υποχωρεί μόλις 0,1% σε μία μάλλον υποτονική συνεδρίαση στην οποία η αξία των συναλλαγών μέχρι στιγμής είναι κοντά στα 11 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,45%. 

Οι περισσότεροι κλάδοι παρουσιάζουν περιορισμένες μόνο μεταβολές. Εξαίρεση ο κλάδος εμπορίου, που δέχεται σφυροκόπημα με τον δείκτη του στο -5%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα