ΗΠΑ: Το ενδεχόμενο διαγραφής κινεζικών εταιρειών από τις χρηματιστηριακές αγορές εξετάζει ο Τραμπ

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019 12:14
UPD:12:15
EPA/ROMAN PILIPEY

Το ενδεχόμενο διαγραφής κινεζικών εταιρειών από τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές εξετάζει η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσαν χθες τρεις πηγές που ενημερώθηκαν για το θέμα. Μία τέτοια εξέλιξη, εκτιμάται ότι θα κλιμακώσει ραγδαία την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας, που έχουν εμπλακεί σε μία πολύμηνη εμπορική διαμάχη με την επιβολή δασμών εκατέρωθεν.

Η κίνηση αυτή θα εντασσόταν σε μια ευρύτερη προσπάθεια να περιοριστούν οι αμερικανικές επενδύσεις σε κινεζικές εταιρείες, σύμφωνα με δύο από πηγές. Μια από τις πηγές δήλωσε ότι η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα των αυξανόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια αναφορικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος είχε υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει ανάγκη να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020, επιμένοντας ότι η αμερικανική οικονομία είναι σε πολύ καλή κατάσταση. «Θέλουμε μια συνολική συμφωνία, μια μερική συμφωνία δεν με ενδιαφέρει» ανέφερε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα