Χρηματιστήρια: Ανοδικά η Ευρώπη, νευρικότητα στη Wall

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 21:20
UPD:21:23
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές λόγω της αισιοδοξίας που επικρατεί στο ότι ΗΠΑ και Κίνα, τελικά, θα μπορέσουν να βρουν κοινό σημείο επαφής, καθώς και των θετικών στοιχείων για τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία.

O δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 1% για να κλείσει στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια διμήνου, ενώ κέρδη 0,5% εμφάνισε και ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600, με τον κλάδο πρώτων υλών να καταγράφει άνοδο 1,7%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο δείκτης παρουσίασε πτώση 0,3%, καθώς η άνοδος των τελευταίων δύο συνεδριάσεων δεν στάθηκε ικανή να καλύψει τις απώλειες στις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Wall Street εμφάνισε νευρικότητα, με την αμερικανική εταιρεία επεξεργαστών Micron να επηρεάζει τον τεχνολογικό κλάδο με την επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών της για το πρώτο τρίμηνο, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ - Κίνας.

Ωστόσο, τα κέρδη του χρηματοπιστωτικού κλάδου βοήθησαν στο να «μαζευτούν» οι απώλειες. Η Wells Fargo & Co με κέρδη άνω του 4% ήταν από τους μεγάλους κερδισμένους του δείκτη S&P 500 από τη στιγμή που ο πιστωτικός όμιλος έχρισε τον βετεράνο τραπεζίτη Τσαρλς Σκαρφ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Το κλίμα επηρέασε αρνητικά και δημοσίευμα του Bloomberg που θέλει τις ΗΠΑ να εξετάζουν τον περιορισμό των αμερικανικών επενδύσεων στην Κίνα και τη διαγραφή κινεζικών επιχειρήσεων από αμερικανικά χρηματιστήρια, κλιμακώνοντας έτσι τον εμπορικό πόλεμο εν όψει των προγραμματισμένων συνομιλιών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα