Ολλανδία: Λιγότερες κρατήσεις για Τουρκία - Στροφή σε Ελλάδα;

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2006 19:01

Προς την Ελλάδα στρέφονται πλέον οι Ολλανδοί τουρίστες, εξαιτίας της εξάπλωσης της νόσου των πουλερικών στην Τουρκία, εκτιμά ο εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου TUI, όπως καταγράφεται σε δημοσίευμα που φιλοξενεί η σημερινή "Volkskrant". Το ολλανδικό ΥΠΕΞ έκανε γνωστό πως δεν σκοπεύει να προβεί στην έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για την Τουρκία, παρά μόνον εάν η κατάσταση επιδεινωθεί σοβαρά.

Το τουριστικό γραφείο Corendon που ειδικεύεται στην προσφορά ταξιδιωτικών πακέτων προς την Τουρκία, κάνει λόγο για μείωση 20%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του τουριστικού γραφείου TUI, οι περισσότεροι Ολλανδοί τηρούν αυτή τη στιγμή μια στάση αναμονής παρακολουθώντας τις εξελίξεις με προσοχή. Ωστόσο, άλλοι, που βιάζονται να κανονίσουν τις διακοπές τους, στρέφονται προς άλλους τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και προς την Ελλάδα. Γι' αυτό το λόγο, συνεχίζει ο εκπρόσωπος του TUI, ο αριθμός τουριστών που κατευθύνονται προς την Ελλάδα υπερβαίνει τον συνήθη με βάση τα προηγούμενα χρόνια.

Το σωματείο ολλανδικών τουριστικών γραφείων ANVR διαβεβαιώνει τους Ολλανδούς τουρίστες που σκοπεύουν να επισκεφθούν την Τουρκία, ότι η εν λόγω χώρα είναι ασφαλής και δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, εκτός εάν έλθουν σε επαφή με πουλερικά, κάτι που θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφύγουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα