Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά την άνοδο του γιέν και του ουόν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, τονώνοντας τις ανησυχίες ότι τα πιο ισχυρά περιφερειακά νομίσματα θα περιορίσουν την αξία των πωλήσεων στο εξωτερικό των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Sony Corp. και της Hyundai Motor Co.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στις 128,49 μονάδες στις 12:35' μ.μ. στο Τόκυο. Οι κατασκευαστές καταναλωτικών αγαθών, συμπεριλαμβανομένης της Sony, σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες σήμερα μεταξύ των δεικτών των 10 κλάδων και είχαν τις χειρότερες επιδόσεις μέσα στο έτος, καθώς το γιέν ισχυροποιήθηκε 3,2%, έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225, έχασε 1%, φθάνοντας στις 16.285,25 μονάδες, οδεύοντας να σημειώσει τη δεύτερη πτώση μέσα στο έτος. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Κορέα, την Κίνα, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία, τη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες, ενώ ανοδικά κινήθηκαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.

Το ιαπωνικό νόμισμα αναρριχήθηκε στα 114,04 ανά δολάριο στο Τόκυο, από 114,20 που ήταν στη Ν. Υόρκη. Το εθνικό νόμισμα της Ν. Κορέας, ουόν, σημείωσε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στα 982,35, σύμφωνα με την Seoul Money Brokerage Services Ltd. Το δολάριο των ΗΠΑ έχει υποχωρήσει περίπου 2,5% έναντι του ουόν φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα