Bank of Baroda, Andhra Bank: 24 δισ. ρουπίες από την πώληση μετοχών

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2006 09:16

ΑΡΧΙΣΑΝ σήμερα την πώληση μετοχών, για να αντλήσουν τουλάχιστον 24 δισ. ρουπίες (542 εκατ. δολ.) οι κρατικές τράπεζες της Ινδίας Bank of Baroda και η Andhra Bank, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αύξηση της ζήτησης για δάνεια, σε μία οικονομία που αναπτύσσεται με ρυθμό 7,5% ετησίως.

Η Bank of Baroda, η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ινδίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, σχεδιάζει να πουλήσει 71 εκατ. μετοχές σε μία κλίμακα τιμής 210 έως 230 ρουπίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της δανείστριας την περασμένη Παρασκευή. Η Andhra Bank, η οποία πραγματοποιεί τις περισσότερες εργασίες της από τα νότια της χώρας, απ' όπου προέρχεται και το όνομά της, σχεδιάζει να πουλήσει 85 εκατ. μετοχές σε μία κλίμακα τιμής από 82 έως 90 ρουπίες.

Οι ινδικές δανείστριες αντλούν κεφάλαια για να δώσουν περισσότερα δάνεια, καθώς οι καταναλωτές αυξάνουν τον δανεισμό του, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα των επιτοκίων δανεισμού, που βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα τριών δεκαετιών για να αγοράσουν διαμερίσματα, μοτοσικλέτες και πλυντήρια. Επίσης και οι εταιρείες χρειάζονται νέα κεφάλαια για να επεκτείνουν τη δυναμικότητά τους και να πουλήσουν περισσότερα προϊόντα στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

Η οικονομία των 665 δισ. δολ. της Ινδίας αναπτύχθηκε 8% τους έξι μήνες έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Η βιομηχανία αναπτύχθηκε 8,3% το οκτάμηνο έως και τις 30 Νοεμβρίου, έναντι ανάπτυξης 8,6% την αντίστοιχη χρονική περίοδο του προηγούμενου έτους. Ο υπουργός Γεωργίας, Sharad Pawar, προβλέπει ότι η ανάπτυξη της γεωργίας της χώρας θα τριπλασιαστεί φέτος στο 3,2%.

Η πώληση των μετοχών των δύο τραπεζών θα κλείσει στις 20 Ιανουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα