Ομόλογα: Με το βλέμμα στην παραίτηση Λάουτενσλεγκερ η αγορά

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 15:05
UPD:15:11
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Ελαφρά νευρικότητα επικρατεί σήμερα στην αγορά κρατικού χρέους, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να «ζυγίσουν» την είδηση της παραίτησης της Γερμανίδας Ζαμπίνε Λάουτενσλεγκερ από την ΕΚΤ. 

Το πρωί οι αποδόσεις των περισσότερων ομολόγων του ευρώ κινούνταν πτωτικά. Ωστόσο αργά το μεσημέρι παρουσιάζουν ελαφρά άνοδο, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις αντιπαραθέσεις στους κόλπους της κεντρικής τράπεζας για το νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης (QE). 

Όπως έγινε γνωστό στην απόφαση του Μάριο Ντράγκι να επαναφέρει το «μπαζούκας» της νομισματικής πολιτικής αντιτάχθηκαν το 1/3 των μελών του Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων οι εκπρόσωποι Γερμανίας, Γαλλίας, Αυστρίας και Ολλανδίας. Το ερώτημα είναι τώρα πώς θα αντιμετωπίσει τις διαφωνίες αυτές η διάδοχός του, Κριστίν Λαγκάρντ. 

Υπό τις συνθήκες αυτές η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς διαμορφώνεται σήμερα στο -0,58%, αυξημένη κατά μία μονάδα βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Οριακά αυξημένη στο +0,84% και η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει έως και το 0,8%. Αύξηση τεσσάρων μονάδων βάσης για την απόδοση του ισπανικού δεκαετούς στο 0,13%. 

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς είναι αυξημένη κατά μία μονάδα βάσης στο 1,35%. 

naftemporiki.gr 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα