Αγορές: Εμπορικές ελπίδες σηκώνουν τις μετοχές

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 13:53
UPD:14:23
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σήμερα, Πέμπτη, καθώς η επισήμανση του Ντόναλντ Τραμπ ότι μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα από ό,τι αναμένεται τονώνει το ηθικό των επενδυτών. Αν και η δήλωση του Αμερικανού προέδρου ενδεχομένως να θέλει να αποπροσανατολίσει από τις έντονες πολιτικές πιέσεις που δέχεται στο εσωτερικό, συνοδεύται και από δηλώσεις Κινέζων αξιωματούχων ότι επιθυμούν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. 

Υπό τις συνθήκες αυτές η αισιοδοξία επιστρέφει συγκρατημένα στις αγορές και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,7%. Σε ρόλο πρωταγωνιστή οι τεχνολογικές μετοχές, που τις προηγούμενες ημέρες δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις με τον κλάδο τους να κάνει άλμα 1,2%. 

Ανά την Ευρώπη στη Φραγκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,4%, ενώ ελαφρώς μεγαλύτερα είναι τα κέρδη για τον CAC 40 στο Παρίσι (+0,67%) και τον FTSE MIB στο Μιλάνο (+0,7%). Στο Λονδίνο το «χαστούκι» του Ανωτάτου Δικαστηρίου στον Μπόρις Τζόνσον και η δυναμική επιστροφή των βουλευτών γεννά ελπίδες ότι θα αποφευχθεί τελικά το no deal Βrexit. Ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται έτσι 1,1%. 

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,35%. Ωστόσο οι τραπεζικές μετοχές δέχονται ελαφρές πιέσεις, με τον δείκτη τους να υποχωρεί 0,4%. Ξεχωρίζουν οι κλάδοι πρώτων υλών (+2,8%) και βιομηχανικών προϊόντων (+1,1%). 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα