Paperpack: Σχέδιο βελτίωσης της παραγωγικής διαδικασίας

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2006 11:29

Τη συγκέντρωση του συνόλου των γραμμών παραγωγής της εταιρείας στο Β εργοστάσιο στην Κηφισιά και τη χρησιμοποίηση προς το παρόν του Α Εργοστασίου στη Μεταμόρφωση αποκλειστικά για χρήση γραφείων διοίκησης και αποθηκών αποφάσισε η διοίκηση της Paperpack – Τσουκαρίδης Ι. ΑΒΕΕ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο της χωροταξικής αναδιάρθρωσης της παραγωγής με τη μεταφορά όλου του παραγωγικού εξοπλισμού σε ένα χώρο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η συγκέντρωση των γραμμών παραγωγής σε ένα εργοστάσιο, αναμένεται ότι θα ωφελήσει σημαντικά την αποδοτικότητα της Εταιρείας. Αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συμβάλλει δραστικά στην βελτιστοποίηση του προγραμματισμού παραγωγής, στην αύξηση της παραγωγικότητας, στη μείωση γενικών εξόδων παραγωγής και στη μείωση των μεταφορών, κυρίως ημιετοίμων από το ένα εργοστάσιο στο άλλο.

Πάνω από όλα όμως, όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω συγκέντρωση αναμένεται να οδηγήσει στην αποτελεσματικότερη επίβλεψη και εν γένει έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας, η οποία θα μειώσει σημαντικά το συνολικό κόστος παραγωγής, προκειμένου η εταιρεία να καταστεί ανταγωνιστικότερη στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην παραπάνω απόφαση για μετεγκατάσταση συνέβαλε και η πρόσφατη μίσθωση από την εταιρεία αποθήκης συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ. πλησίον του Β Εργοστασίου, με αποτέλεσμα την δυνατότητα μεταφοράς παντός είδους αποθεμάτων ετοίμων, ημιετοίμων και πρώτων υλών σε χώρο κοντινό της παραγωγής.

Ως αποτέλεσμα της απελευθέρωσης αυτών των χώρων από τα αποθέματα, το σύνολο σχεδόν του Β Εργοστασίου, περίπου 8.000 τ.μ., θα μπορεί να φιλοξενήσει όλο τον παραγωγικό εξοπλισμό της εταιρείας, ενώ παράλληλα ο κοντινός αποθηκευτικός χώρος θα διασφαλίσει την ομαλή τροφοδοσία όλων των σταδίων της παραγωγής και θα ελαχιστοποιήσει τα εμπλεκόμενα έξοδα μεταφοράς.

Η μετεγκατάσταση έχει προγραμματιστεί να διενεργηθεί σταδιακά προκειμένου να μην διαταραχθεί η παραγωγική διαδικασία της εταιρείας, ενώ η ολοκλήρωσή της τοποθετείται χρονικά στα μέσα Ιουνίου 2006.

Η διοίκηση της Paperpack θεωρεί ότι η κίνηση αυτή αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση προκειμένου να μειωθεί σημαντικά το κόστος παραγωγής, με τελικό στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΒΠ



Σχολιασμένα