«Ναι» με αστερίσκους στο master plan του ΟΛΠ

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 22:17
UPD:22:29

Στην έγκριση του συνόλου του έργων του master plan του ΟΛΠ, πλην δύο νέων έργων που προτάθηκαν τον Αύγουστο του 2019, και αφορούν στην επέκταση των container και car terminals προχώρησε η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), κατά τη διάρκεια μιας μαραθώνιας συνεδρίασης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και μετά από μία τετράωρη διακοπή επαναλήφθηκε από τις 4 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.

Όπως τονίστηκε για τα έργα που αφορούν στην επέκταση των container και car terminals η ΕΣΑΛ, κατόπιν αιτήματος των τοπικών φορέων, αποφάσισε να δοθεί χρόνος για την διατύπωση απόψεων και να επανέλθει εντός δεκαημέρου για την λήψη οριστικής απόφασης.

Να σημειωθεί ότι δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής ζήτησαν την αναβολή της συνεδρίασης για εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να μελετήσουν το νέο σχέδιο και να καταθέσουν κείμενο με τις δικές τους προτάσεις.

Παράλληλα, υποστήριξαν ότι μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο master plan δεν τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση όπως ορίζεται από τη σύμβαση παραχώρησης.

Από την πλευρά τους στελέχη της διοίκησης του ΟΛΠ τόνισαν ότι δεν υπάρχει υποχρέωση να τεθεί το σχέδιο σε διαβούλευση καθώς πρόκειται για τροποποιημένο επί του αρχικού σχεδίου ανάπτυξης και όχι για νέο, κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των φορέων, οι οποίοι ανέφεραν ότι το σχέδιο περιλαμβάνει νέες επενδύσεις και ότι πρόκειται για νέο και όχι για τροποποιημένο.

naftemporiki.gr

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα